Vivianne och Lars-Åke Lindh

De har bott i Lustgårdens fastighet på Pylongatan på Atollen sedan huset blev klart 2012. Efter över 30 år i egen villa var det en omställning att flytta till hyreslägenhet såklart, men Vivianne och Lars-Åke trivdes direkt och såhär fyra år senare konstaterar de att de fortfarande är mycket nöjda med sitt boende.

Det första man slås av när man stiger in genom dörren till lägenheten på tredje våningen är ljuset som kommer in från tre håll. Lägenheten har en öppen planlösning och från hallen ser man hela vägen ut genom vardagsrumsfönstret i andra änden. Munksjön ligger precis nedanför balkongen och när man tittar ut känns det nästan som att stå vid relingen på en båt, med närmsta land i sikte på andra sidan sjön.

Huset som Vivianne och Lars-Åke bor i ligger i kvarteret Durken 5 och består av 10 lägenheter, 2 på varje plan. Alla lägenheterna är rymliga fyror med balkong ut mot Munksjön. Lustgården har ytterligare två adresser i samma kvarter, även de är hyresrätter och har lägenheter i varierande storlek, från ettor till fyror.

”Det är trevligt att det finns lite olika typer av lägenheter i området, det gör ju också att det blir en bra blandning av folk i olika åldrar som bor här”, säger Vivianne.

Har ni alltid bott i lägenhet?

”Nej, inte alls. Vi bodde i hyresrätt på Klostergatan som nygifta, men sedan har vi haft ett stort hus i gammal stil på Dalvik i över 30 år”, berättar de.

”Men vi var färdiga med huset. När väl tanken på att flytta slagit rot gick det ganska snabbt, och vi saknar det egentligen inte alls. Vi var sugna på att bo centralt och tyckte att det lät smidigt att hyra, det är ett bekymmersfritt boende”, säger Lars-Åke.

”Det är klart att det var lite ovant till en början, men vi har nog ganska lätt för förändringar”, lägger Vivianne till.

”Det är trevligt att det finns lite olika typer av lägenheter i området, det gör ju också att det blir en bra blandning av folk i olika åldrar som bor här.”

Vad har ni för bild av Lustgården som hyresvärd?

De är måna om sina hus och är noga med miljön både inne i lägenheterna och runtomkring. Vi har upplevt att det alltid är god service och bra bemötande. Alla är trevliga och proffsiga, både hyresvärd, fastighetsskötare och de som städar i trapphuset.

De är duktiga på detaljer. De väljer kvalitet och har känsla för att få det snyggt och stilrent. Vi har till exempel jättefina fönster, ett snyggt HTH-kök och kaklat badrum. Det gör mycket att man inte nöjt sig med standardval överallt.

”Det här känns ju som vårt eget boende, och vi har också haft frihet att göra vissa ändringar, så länge vi kollar med Lustgården innan, och återställer innan vi flyttar ut. Vi har till exempel tagit ut badkaret från badrummet. Visst finns det saker som man gärna skulle bestämma mer om själva, så är det ju, men vi tycker att fördelarna med att hyra väger över”, säger Lars-Åke.

Köket är ljust och neutralt och Vivianne och Lars-Åke har satt sin stil på inredningen med personliga detaljer.

”Lustgården är duktiga på detaljer. De väljer kvalitet och har känsla för att få det snyggt och stilrent. Det gör mycket att man inte nöjt sig med standardval överallt.”

Vad uppskattar ni mest med ert boende?

”Vi värdesätter läget. Vi ville gärna bo nära vatten och det gör vi ju verkligen. Det är ett lugnt område och ändå väldigt centralt, allt är ju på gångavstånd. Vi har visserligen bil men det skulle ju inte vara några problem att klara sig utan egentligen. Bussförbindelser finns också nära, så det är lätt att ta sig överallt. Dessutom är det lätt att gå ut och gå – varvet runt Munksjön till exempel har vi ju precis utanför dörren”, säger Vivianne.

Det är väldigt fräscha gemensamma utrymmen i huset, som en jättefin tvättstuga i markplan och ett bra cykelförråd och soprum. Något som saknas i området är gästparkeringar, det gäller ju inte bara vårt hus utan alla som bor här. Man får hänvisa besökare till P-huset.

Det som vi uppskattar allra mest med lägenheten är nog att den är så öppen och ljus. Vi blev också förvånade över hur tyst det är, även när balkongdörren är öppen. Balkongen är ju också guld värd såklart, där sitter vi mycket på sommaren.

Bara en gång- och cykelväg skiljer huset från sjön och när man sitter på balkongen känns det som att man tittar över relingen på en båt.