Samuel Nilsson

I april 2016 flyttade Samuel Nilsson in i sin lägenhet på Klostergatan 2 på Väster. Han är uppvuxen i Jönköping och flyttade tillbaka hem efter att ha bott i Halmstad ett år. När Samuel fick tillträde till sin tvåa hos Lustgården var den helt nyrenoverad.

Samuel bor i en 2a på 58 kvadrat i kvarteret Järnet 3 på Klostergatan 2 på Väster. I fastigheten finns förutom bostäder även ett hotell, en pizzeria och flera andra rörelser. Lägenheterna i huset varierar i storlek, från små lyor till stora våningar.

Vad är din bild av Lustgården som hyresvärd?

”Min bild är att de tar hand om sina bostäder. Det känns som att standarden är hög om man skulle börja jämföra”, säger Samuel.

”Kanske har Lustgården inte rykte om sig att ha de billigaste hyrorna, men det känns som att man får vad man betalar för. Jag är till exempel jättenöjd med att ha kakel och klinker i badrummet och ett kök som håller en högre standard än vad som är vanligt. I hallen finns också en hel vägg med bra dold förvaring som är värd mycket.”

”Jag jobbar själv som snickare och är nog dessutom ganska pedantisk så jag kanske till och med uppskattar mer än de flesta att renoveringen är noggrant gjord, med känsla för detaljer.”

”Jag har inte haft jättemycket kontakt med Lustgården sedan jag flyttade in, mest hört av mig för att kolla upp vad som är ok att göra i lägenheten, när det kommer till att hänga upp grejer på väggarna och så. Då har de alltid varit trevliga.”

”Jag jobbar själv som snickare och är nog dessutom ganska pedantisk så jag kanske till och med uppskattar mer än de flesta att renoveringen är noggrant gjord.”

Vad är bäst med att bo här?

”Jag gillar verkligen läget. Jag är uppvuxen i villa på Gräshagen och trivs i den här delen av stan. När jag flyttade tillbaka till stan efter att ha varit iväg en period ville jag gärna hitta boende på Väster eller Torpa.”

”Det är nära till allt man behöver och jag har många polare som bor nära. Att ha en pizzeria i huset är ju inte heller så dumt. Visst är det lite liv i den här delen av stan på helgerna men det är bara kul och verkligen inget som stör.”

”Naturligtvis är det jätteskönt att bo i en nyrenoverad lägenhet också. Jag tycker att allt i huset fungerar bra. Det finns 2 tvättstugor i källaren och det är lätt att få tider. Allt är fräscht och fungerar. Finns också bra förråd som har samma nyckel som lägenheten. Och parkering finns i huset.”

Samuels kök är ett gediget HTH-kök med högblanka luckor och snyggt kakel ovanför arbetsytorna.

”Jag var inte ute efter att köpa lägenhet nu. Och med förstahandskontrakt känns det ju som mitt eget.”

Vad ser du som fördelarna med att hyra?

”Just nu passar det mig helt klart bäst. Jag var inte ute efter att köpa lägenhet nu, och med ett förstahandskontrakt känns det ju som mitt eget och sköter man sig bara kan man ju bli kvar så länge man vill.”